Ctra. Balsareny 10-12 - 08260 Súria

938 694 173

Educació primària

Educació Primària (P1, P2, P3, P4, P5 i P6)

A l’etapa de primària consolidem les bases establertes en l’educació infantil. Alhora, ampliem les competències de cada alumne i desenvolupem aquells talents que li permeten iniciar la descoberta de les seves capacitats.

L’objectiu és que cada nen i nena configuri una personalitat pròpia i autèntica, i que sigui capaç de ser crític, de compartir, de cooperar amb els seus iguals i ser receptiu a les necessitats del seu entorn social.

Projectes de l’etapa

Apadrinament lector

L’apadrinament lector és un projecte per treballar la lectura en parelles i entre alumnes de diferents edats: els alumnes de 5è de primària apadrinen els nens i nenes de 1r amb l’objectiu de crear un bons hàbit lector i fer-los gaudir d’aquest procés.

Així, els grans esdevenen models lectors per als més petits i adquireixin una responsabilitat. Es tracta, en definitiva, d’un projecte molt motivador en el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura alhora que fomenta la convivència i la cooperació entre cicles.

Hort solidari
A FEDAC Súria tenim un hort solidari com a projecte Aprenentatge-Servei (ApS). Al llarg de tot el curs, els nens i nenes de 1r i 2n de primària són els encarregats de sembrar, plantar, regar i cuidar l’hort de l’escola, amb tot l’aprenentatge interdisciplinari que aquesta activitat comporta. L’objectiu final és entregar tota la collita obtinguda al Banc dels Aliments de Súria.
Donació de sang

“Aprèn, participa i dona” és un programa educatiu perquè infants i joves de 6 a 18 anys adquireixin coneixements i valors a través de la promoció de la donació de sang i l’organització d’una campanya de conscienciació al seu entorn. Els alumnes de 3r de primària de FEDAC Súria són els encarregats de dur a terme aquesta campanya a l’escola.

Projecte Cueme (Cultura emprenedora)

Els alumnes de 5è de primària s’inicien en el món de l’emprenedoria a l’escola. Plantegem aquest projecte amb l’objectiu que els nens i nenes assoleixin competències que els permetin tenir una actitud activa per transformar les seves idees en projectes emprenedors.

Així, el projecte d’emprenedoria promou en els infants competències, valors i actituds com els d’autonomia, iniciativa personal, creativitat, planificació, organització, presa de decisions i treball en equip, que fomenten una actitud de superació personal en el dia a dia.

Projecte Rwanda

Al llarg de tot el curs, els alumnes de 6è de primària participen en el projecte Rwanda, en el qual fan un treball de recerca i investigació sobre aquest país africà per descobrir-ne les seves característiques i particularitats. Coneixen les tasques que duen a terme les germanes dominiques i organitzen activitats i celebracions per recaptar diners per a la construcció d’equipaments escolars i pous d’aigua. També es responsabilitzen en l'apadrinament d’un infant per finançar els seus estudis.

Aquest projecte esdevé una oportunitat d’ampliar la mirada vers un entorn divers, descobrir i ser conscients de les diferències del món que vivim. Fan que els nostres alumnes siguin agents actius, transformadors i constructors de justícia.

En definitiva, volem educar persones responsables amb el seu entorn, fraterna, agraïda i solidària.

Matèries complementàries

Les àrees complementàries amplíen l’oferta educativa curricular amb l’objectiu de potenciar l’experimentació i tots els llenguatges, claus en el desenvolupament dels infants per poder entendre i comunicar-se amb l’entorn.

ArtTIC (robòtica, programació i disseny 3D)  

En aquesta hora els alumnes desenvoluparan la part més cientifico-tecnològica aprenent els termes de la programació digital
a través dels robots "Kubo" a primer i segon de primària i Wedo de Lego a la resta de cursos de primària.
També ens iniciarem al món de l’impresora 3D.

Oratòria 

L’Oratòria és l'art de la comunicació clara i objectiva davant d'un públic, unint el llenguatge verbal i el corporal. En aquesta hora volem potenciar aquests llenguatges  als nostres alumnes. Tot això es realitza en anglès com a llengua vehicular.

Eskcs

A partir dels escacs volem desenvolupar l’estratègia i les habilitats logicomatemàtiques dels nostres alumnes i al mateix temps potenciar el treball de concentració i destreses de pensament.

LeaderInMe (LEM) 

L'objectiu principal és potenciar i ajudar a desplegar el "Líder" interior de cada alumne, que li fa connectar amb els seus talents i fortaleses. Es treballa la proactivitat, la responsabilitat i la importància de saber-se organitzar de forma autònoma i efectiva per tal de poder tenir en compte allò que és important i prioritari.
Aquest projecte FEDAC està basat en el llibre “Els set hàbits de la gent altament efectiva”, de Stephen Covey.

TUtopia/Emmaús (interioritat) 

Treballarem els valors més essencials i la part més interior de la persona. També es vol donar eines als alumnes per desenvolupar un pensament crític amb llibertat d’elecció.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.