Com ja deus saber, no existeix una solució màgica per solucionar els problemes o les situacions complicades però aquí tens 3 consells per ajudar-te a gestionar la frustració infantil:
1. Mantingues la calma: Per molt difícil que sigui a vegades, és molt important mantenir la calma i ser un exemple tranquil per als nens i nenes quan estan immersos en una situació que per ells és frustrant. Recorda que els infants aprenen dels adults a gestionar les seves emocions, així que intenta mantenir-te serè i positiu davant d’una situació de frustració. Pots provar-ho fent algunes respiracions profundes abans d’actuar.
2. Escolta activament: Posa l’atenció en l’infant i escolta allò que diu, les seves preocupacions i sentiments. Mostra empatia i valida les seves emocions, fent-los saber que entens el seu punt de vista. Això els ajudarà a sentir-se acollits i a comprendre que les seves emocions són importants.
3. Ajuda a buscar solucions alternatives: Fomenta la resolució de problemes i ajuda els nens i a les nenes a trobar solucions alternatives quan se senten frustrats. Anima’ls a pensar de manera creativa i a veure les situacions des de diferents perspectives. Treballa juntament amb ells per trobar solucions que siguin adequades i realistes.
T’oferim alguns llibres relacionats amb el tema. Recorda que tota obra literària mai pot substituir l’acompanyament diari ni servir com a eina. Una història ben teixida servirà, en tot cas, per nodrir d’una narrativa i visió concreta a l’infant.
Històries pels infants:
Llibres enfocats a com treballar la frustració amb els infants:
Recorda que cada infant és únic i pot tenir diferents nivells de tolerància a la frustració. Sigues pacient i comprensiu mentre els ajudes a desenvolupar estratègies saludables per afrontar la frustració i gairebé segur que notaràs unes millores notables.
A FEDAC Súria, l’educació emocional és un aspecte essencial per al desenvolupament personal i acadèmic dels estudiants. Fem que aquesta sigui un espai segur on els estudiants es poden expressar lliurement i poden parlar sobre les seves frustracions i preocupacions. Des de l’escola fomentem la comunicació oberta i honesta. Per exemple, oferim tutories grupals i individuals del projecte propi ESCOLTA’M on els animem a compartir els seus sentiments i escoltem activament allò que tenen a dir.
Al centre també establim expectatives clares que els ajuden a comprendre què s’espera d’ells i els objectius acadèmics. A les tutories acordem les normes de comportament perquè tinguin un marc de referència clar i alhora eduquem les habilitats de resolució de problemes. Això els proporciona eines i estratègies per gestionar les situacions frustrants i, a més, fomenta l’autonomia i els ajuda a identificar i implementar passos concrets per superar els obstacles que troben al seu camí.
Un dels nostres pilars per desenvolupar la competència global és la promoció de la interioritat i les autocures desde espais específics com EMMAÚS. És important recordar als estudiants que cuidar de si mateixos i trobar espais de calma és fonamental per a una bona gestió de la frustració, per això, els acompanyem i ajudem a reconèixer l’assoliment dels seus objectius i la superació d’obstacles. Plegats celebrem els èxits i els progressos. D’aquesta manera els motivem a continuar treballant i a veure els moments difícils com una oportunitat de creixement i aprenentatge.
Tots som models i referents pels nens i les nenes. Per aquesta raó, l’aplicació de metodologies similars i la coordinació entre família/escola és fonamental per a promoure una educació de qualitat on el benestar dels estudiants sigui un objectiu primordial.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola